Neushoorn Izala bevalt van dochter

Foto: Burgers’ Zoo

Vrouwtjesneushoorn Izala is gisteravond rond in Burgers’ Zoo bevallen van een dochter. De geboorte van de jonge breedlipneushoorn (Ceratotherium simum) was via een livestream te volgen. Izala kreeg in januari 2016 al een jong, maar dat kwam levenloos ter wereld. Dit keer is de bevalling wel goed verlopen. Volgens Burgers’ Zoo komt het bij breedlipneushoorns vaker voor dat een eerste dracht mislukt. Het jong heeft de naam Wiesje gekregen, schrijft Omroep Gelderland. Vanwege de onervarenheid van de moeder is het voor de bezoekers van het park nog niet mogelijk om het jong te fotograferen of te filmen. Izala verblijft sinds 2013 in het Arnhemse dierenpark.

 

Lees ook:Livestream van drachtige neushoorn in Burgers’ Zoo
Lees ook:Breedlipneushoorn dood ter wereld gekomen in Burgers’ Zoo
Lees ook:Mannetjesleeuw bijt leeuwin dood in Burgers’ Zoo
Lees ook:Breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Aardvarken geboren in Burgers’ Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.