‘Gewone’ jaguarmoeder werpt twee zwarte welpen in Artis

Foto: Artis

Een vrouwtjesjaguar met een reguliere vachtkleur is in Artis bevallen van twee zwarte welpen. Het eerste kleintje werd om 0.24 geboren, de tweede kwam zo’n vier uur later ter wereld. Het is voor het eerst sinds 1975 dat de dierentuin jaguarwelpen kan verwelkomen, laat Artis donderdag weten. Allebei de welpjes hebben inmiddels al gedronken bij de moeder. Op zijn vroegst zullen ze pas over drie tot vier weken zichtbaar zijn voor publiek, als de welpen het buitenverblijf gaan verkennen. Tot die tijd kunnen geïnteresseerden livebeelden van de katachtigen bekijken op schermen in de dierentuin.

Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Leeuwenwelpen geboren in Wildlands Adventure Zoo
Lees ook:Netgiraffe geboren in Artis
Lees ook:Zwarte slingeraap geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.