Giraffe Blijdorp lichtgewond na aanval van koedoe

De giraffe die dinsdag in Diergaarde Blijdorp diverse keren door een koedoe tegen de grond werd gekegeld, heeft alleen wat oppervlakkige verwondingen opgelopen. De koedoe moet voorlopig even binnenblijven. Een dierenarts heeft het dier onderzocht, zo meldt de Rotterdamse dierentuin woensdag. De koedoe viel de giraffe meerdere keren aan met zijn horens. Maar omdat de indrukwekkende, spiraalvormige horens met doppen zijn uitgerust, bleef het letsel voor de giraffe beperkt. Normaal is het geen probleem om koedoes en giraffes bij elkaar te zetten, want in het wild leven ze in Afrika ook op veel plekken vreedzaam naast elkaar. Er is echter een koedoevrouwtje bronstig, een gegeven dat het gedrag van koedoebok Nico kan verklaren. Voorlopig wordt de aanvaller apart gehouden van de giraffen. Het ‘slachtoffer’ Banio is samen met de andere giraffen gewoon te zien op de savanne, die sinds 2009 open is.

Lees ook:Nubische giraffe geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Mogelijk vier soorten giraffes in plaats van een
Lees ook:De giraffe en het raadsel van de lange nek
Lees ook:Giraffe dankt lange nek aan speciale genen
Lees ook:Afscheidskus giraffe gaat de wereld over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.