Ringstaartmaki geboren in Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort heeft er weer een nieuwe primaat bij. De verzorgers ontdekten maandag op het eiland namelijk een pasgeboren ringstaartmaki. “Hoewel de geboorte vrij laat was voor de tijd van het jaar, hadden wij wel het vermoeden dat er een jonge maki op komst was”, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck trots. Het geslacht van de maki is nog niet bekend. Het beestje klemt zich vast aan de moeder. Pas als een maki loslaat, wat meestal pas na een aantal  dagen gebeurt, kunnen de verzorgers zien of het een mannetje of vrouwtje is. De nog naamloze aanwinst is de zeventiende ringstaartmaki in de dierentuin van Amersfoort. Ringstaartmaki’s danken hun naam aan de opvallende staart, die getooid is met een serie zwarte ringen. Het zijn de bekendste vertegenwoordigers van de makifamilie, halfapen die in het wild alleen op het eiland Madagaskar voorkomen.

Lees ook:Lichaamsgeur van zwangere maki verraadt geslacht jong
Lees ook:Galago’s geboren in Amersfoort
Lees ook:Zeldzaam slurfhondje geboren in Blijdorp
Lees ook:26 rode rattenslangetjes geboren in Dierenpark Amersfoort
Lees ook:Jonge wallaby Dierenpark Amersfoort laat zich pas na twee maanden zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.