Tijgervijfling geboren in China

In China is volgens de zender CCTV in april een zeldzame tijgervijfling geboren. Het gaat om Siberische tijgers die zijn geboren in een speciaal broedcentrum in de stad Harbin. Het gaat om twee vrouwtjes en drie mannetjes die ter wereld kwamen op 13 april. Meestal werpen Siberische tijgers slecht twee tot vier jongen. Een vijfling is dan ook een zeldzaamheid. De medewerkers van het Chinese fokcentrum hielden de moeder en haar jongen voor enkele uren na de geboorte in de gaten. Uiteindelijk werd besloten om de jongen weg te halen bij de moeder. Die liep namelijk steeds weg bij de pasgeboren diertjes. Elke drie uur krijgen de jonge tijgers zo’n veertig milliliter melk toegediend door de verzorgers. De welpen zouden dagelijks ongeveer vijftig gram zwaarder worden. Volwassen Siberische tijgers zijn de grootste en zwaarste katachtigen ter wereld en wegen al gauw 190-260 kilo. De mannetjes kunnen soms zelfs de driehonderd kilo overschrijden.

Lees ook:Leeuwenwelpen GaiaZoo vermoedelijk opgegeten
Lees ook:‘Effectieve’ Siberische tijgerpopulatie gedaald tot veertien
Lees ook:Gehandicapte tijger zorgt voor dubbel nageslacht
Lees ook:Tijgertjes geboren in Blijdorp
Lees ook:Gorilla geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.