Jone giraffe Artis al overleden

Foto: Artis

Het girafje dat op eerste paasdag in Artis werd geboren is donderdagochtend al overleden. Volgens de dierentuin verliep de bevalling voorspoedig en dronk het jonge beestje de eerste dagen goed bij de moeder. Dinsdagmiddag werd het girafje echter ziek. Na een intensieve behandeling leek het dier op te knappen, maar het overleed donderdag toch. Het is al de derde keer dat een veulen van de moeder in kwestie overlijdt. Een girafje werd dood geboren en twee veulens zijn vlak na de geboorte doodgegaan. Artis gaat daarom onderzoek doen om te kijken of er misschien een genetische oorzaak is. De merrie kreeg naast de drie overleden jongen nog twee andere veulens die wel gezond opgroeiden.

Lees ook:Jonge Artisgiraffe al overleden
Lees ook:Babygiraffe Artis toch overleden
Lees ook:Gorilla geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.