Laatste Afrikaanse olifant van Australië overleden

Australiërs moeten voortaan naar het buitenland als ze een Afrikaanse olifant (Loxodonta africana) in levenden lijve willen zien. De laatste van de enorme zoogdieren op het eiland is overleden in de Taronga Western Plains Zoo in Dubbo (New South Wales), zo bericht ABC News. De vrouwtjesolifant Cuddles was naar schatting 46 jaar oud en daarmee de oudste bewoner van de dierentuin. Het dier kampte al langere tijd met een slechte gezondheid. Cuddles had volgens de dierentuin last van problemen met haar spijsvertering. De Taronga Western Plains Zoo is niet van plan de komende jaren een nieuwe Afrikaanse olifant naar Australië te halen. De dierentuin richt zich voorlopig vooral op het fokken van Aziatische olifanten. Daar zouden er wereldwijd nog maar enkele tienduizenden van in het wild leven, wat die soort zeldzamer maakt dan haar Afrikaanse familielid.

Lees ook:Doodgewaand olifantje toch levend geboren
Lees ook:Tijgerwelpjes voor de toekomst
Lees ook:Neushoornkalf ontmoet dierentuinbezoekers
Lees ook:Beekse Bergen verwacht geboorte Afrikaanse olifant
Lees ook:Afrikaanse olifant Ouwehands Dierenpark zwanger na kunstmatige inseminatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.