Oudste giraffe van Nederland overleden

De giraffe Augusta, met 26 jaar de oudste van haar soort in een Nederlandse dierentuin, is vanochtend in Dierenpark Emmen overleden. Augusta leed, mede door haar hoge leeftijd, aan artrose, was sterk vermagerd en kwam nauwelijks meer buiten. De dierentuin heeft daarom besloten haar in te laten slapen. De giraffe werd op 30 augustus 1988 geboren in de savannestal van Dierenpark Emmen. Ondanks haar hoge leeftijd werd Augusta in maart vorig jaar nog moeder van Uzuri, haar tiende en uiteindelijk laatste nakomeling. Ook als een andere giraffe van een jong beviel, bleef Augusta bij de moeder en het jong op stal. “Zij was de vertrouwde en rustgevende giraffe in de groep”, zo meldt de dierentuin dinsdag.

Lees ook:Oudste giraffe van Nederland krijgt jong
Lees ook:Giraffe geboren in Emmen
Lees ook:Olifanten overleden in Emmen
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Olifantje geboren in dierenpark Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.