Leeuwenwelpen GaiaZoo vermoedelijk opgegeten

Eerder deze week was de Kerkraadse GaiaZoo nog het toneel van grote blijdschap toen in de dierentuin onverwachts drie leeuwenwelpen werden geboren. Sinds gisteren kunnen verzorgers de diertjes echter niet meer vinden, wat er waarschijnlijk op duidt dat de welpen zijn opgegeten door een of enkele van de volwassen leeuwen uit de troep. Volgens GaiaZoo ging het aanvankelijk goed met de welpen die de koninklijke namen Ama(lia), Alex(ia) en Ari(ane) hadden gekregen. Het was nog niet duidelijk of de jonkies nu mannetjes of vrouwtjes waren. De moeder van de welpen was nog nooit eerder zwanger geweest en dus volledig onervaren als het op het grootbrengen van jonge leeuwtjes aankomt.

Lees ook:Zeldzame Iberische wolven geboren in GaiaZoo
Lees ook:Mannetjesleeuw bijt leeuwin dood voor ogen van dierentuinpubliek
Lees ook:Cheetazesling Burgers’ Zoo voor het eerst te zien
Lees ook:Vijf wolven geboren in Artis
Lees ook:Babygorilla GaiaZoo laaft zich aan moedermelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.