Dierentuin Hannover beschuldigd van mishandeling olifantjes

Oppassers van de olifanten in de dierentuin van het Duitse Hannover zijn ernstig in verlegenheid gebracht door heimelijk gemaakte filmpjes van dierenrechtenorganisatie PETA. Daarop is volgens Duitse media te zien hoe de oppassers jonge olifantjes mishandelen om ze te dwingen kunstjes te doen. PETA hing in de herfst van vorig jaar stiekem camera’s op in het olifantenverblijf. De opnamen laten zien hoe oppassers de dieren met speciale haken slaan om ze aan te leren om voedsel te bedelen. Ook tilt een oppasser een dier aan de hals omhoog, waarop het olifantje in krijsen uitbarst. Een ander dier wordt op zijn kop geslagen. De dieren worden bedreigd en geslagen om ze bijvoorbeeld aan te leren op hun achterste te gaan zitten. Volgens de dierentuin is de term ‘klappen’ overdreven en worden de olifanten alleen op zachtzinnige wijze getraind met de speciale haken. Dit zou nodig zijn om de dieren ook te laten meewerken als ze bijvoorbeeld een medische behandeling moeten ondergaan.

Lees ook:Olifanten mishandeld voor benefietpolowedstrijd
Lees ook:PETA start campagne tegen fout krokodillenleer van Hermès
Lees ook:Duitse ijsbeer overlijdt na opeten jas
Lees ook:Oostvaardersplassen onderwerp van bioscoopfilm
Lees ook:Giraffe GaiaZoo komt klem te zitten tussen boomtak en overlijdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.