Nijlpaarden bijten krokodil dood

Foto: Vaclav Silha/BBC Wildlife

Een Tsjechische fotograaf heeft in het Serengetipark in Tanzania de foto van zijn leven gemaakt. De 45-jarige Vaclav Silha stond met zijn fototoestel aan de oevers van de Nijl plaatjes te schieten van een vijftigtal badende nijlpaarden, toen plots een hevig gevecht uitbrak tussen de nijlpaarden en een passerende nijlkrokodil. De twee diersoorten betreden normaal gesproken slechts hoogstzelden het strijdperk voor een onderlinge confrontatie, maar kunnen wel eens ruzie krijgen wanneer een reptiel zich te dicht in de buurt van een nijlpaardenjong ophoudt. Dat was ook nu het geval, waardoor een horde nijlpaarden de krokodil omsingelde. De krokodil probeerde zich over de ruggen van de nijlpaarden uit de voeten te maken. “Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was de allerslechtste keuze die de krokodil had kunnen maken, en absoluut zijn laatste.” De nijlpaarden werden woest, waardoor de krokodil meermaals kennis maakte met hun verwoestende kaken. Een nijlpaard kan met zijn beet verschillende tonnen druk uitoefenen, en daar is zelfs een geschubd krokodillenpantser niet tegen bestand. Het dier was meteen dood en dreef weg met de stroom. Nijlpaarden worden door hun licht ontvlambare inborst, territoriumdrift en overweldigende kracht gezien als de gevaarlijkste dieren van het Afrikaanse continent.

Bronnen: AD, The Sun

Lees ook:Nijlpaard redt gnoe uit kaken van krokodil
Lees ook:Nijlpaarden en krokodillen in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Boos nijlpaard achtervolgt boot
Lees ook:Nijlpaard springt uit rijdende auto
Lees ook:Oudste nijlpaard van Nederland heeft ernstige huidproblemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.