Cambodjaanse monniken zetten zeldzame schildpadden uit

Boeddhistische monniken en vrijwilligers hebben vrijdag in de de Cambodjaanse Mekong honderd jonge cantors-reuzenweekschildpadden (Pelochelys cantorii) uitgezet. De cantors-reuzenweekschildpad is een zeer zeldzame soort en gold zes jaar geleden zelfs nog als uitgestorven. Met een maximumgewicht van circa vijftig kilo is het een fors reptiel. De dieren zijn uitgezet in de provincie Kratië, ongeveer 160 kilometer ten noorden van de hoofdstad Phnom Penh. Op die plek ontdekten onderzoekers in 2007 enkele jonge reuzenweekschildpadden. Omdat schildpadden in Cambodja te boek staan als een lekkernij, zijn ze erg interessant voor jagers. De speciaal uitgezette schildpadden zijn gemarkeerd, een actie die jagers duidelijk moet maken dat de dieren met rust gelaten dienen te worden. Het boeddhisme is over het algemeen minder antropocentrisch van aard dan het christendom en de islam en predikt ook actief goedheid en medeleven jegens niet-menselijke dieren.

Lees ook:Douane onderschept koffers met zeldzame schildpadden in Maleisië
Lees ook:Zeldzame trompetkraanvogels uitgezet in Wisconsin
Lees ook:Verdwenen elft terug in de Rijn
Lees ook:Biologen laten zeeschildpadden vrij in Golf van Mexico
Lees ook:Nederlander in Italië opgepakt met enkele duizenden schildpadden in busje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.