Nubische giraffe geboren in Beekse Bergen

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen heeft er een nieuwe giraffe bij. Het jong heeft de naam Finn gekregen en maakt het goed. Met een gewicht van vijftig kilo en een lengte van 1,90 meter is Finn volgens het park zo’n tien centimeter langer dan een gemiddelde giraffenbaby. Als hij zich normaal ontwikkelt, is de jonge giraffe over een goed jaar dubbel zo groot. Finn is een Nubische giraffe, een ondersoort van de noordelijke giraffe. Net als alle giraffen zijn het pure herbivoren die zich vooral voeden met bladeren en twijgen. Volgens de Giraffe Conservation Foundation leven nog zo’n 2600 Nubische giraffen in het wild in Afrika. Het totale aantal wilde giraffes is inmiddels lager dan 100.000. De dieren gelden dan ook als kwetsbare iconen van de Afrikaanse natuur.

Lees ook:Bejaarde giraffe Beekse Bergen bevalt van jong
Lees ook:Cheetavijfling geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Giraffes geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Weggevlogen zeearend Beekse Bergen weer terug
Lees ook:Afrikaanse olifant geboren in Beekse Bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.