Witte haai speelt met camera

Witte haaien zijn intelligente en nieuwsgierige vissen. Dat blijkt ook uit het gedrag van het exemplaar in deze video, die is opgenomen in de wateren rond Nieuw-Zeeland. Het dier speelt met een onderwatercamera. Aan de camera zit een container met smakelijk aas. Dee haai probeer de lekkernij te pakken te krijgen. Na enkele pogingen geeft de roofvis echter op en zwemt het drie meter lange dier op zijn gemak weg. De camera en aascontainer zijn geplaatst in het kader van een onderzoek naar de plaatselijke haaienpopulatie.

Lees ook:Witte haaien eten mogelijk grotere walvishaaien
Lees ook:Bultrug in marinehaven Den Helder
Lees ook:Onderwatercamera’s volgen geslachtsrijpe alen
Lees ook:Reusachtige witte haai gefilmd
Lees ook:Visser slaat grote witte haai aan de haak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.