witte giraffen gefilmd in Kenia

Foto: Greenpeace Afrika

Een opmerkelijke waarneming in een Keniaans wildreservaat: in het Oost-Afrikaanse land zijn namelijk twee witte giraffen gezien. De moeder en haar jong werden in juni al gezien, maar zijn recentelijk pas voor het eerst gefilmd. Na meldingen van mensen die dicht bij het onderzoeksgebied van het Hirola Conservation Programme (HCP) wonen, zijn de medewerkers van de organisatie gaan kijken. Het HCP, een organisatie die de zeldzame hirola-antilope in het gebied beschermt, waren erg enthousiast na het zien van de volledig witte giraffen. De dieren reageerden niet al te angstig op de mensen, al toonde de moeder wel beschermend gedrag door voor haar jong te gaan staan. De witte giraffen zijn trouwens geen albino’s, maar leucistisch. Ze zijn dus wel wit, maar hebben geen rode ogen. Witte giraffen worden niet vaak gezien, maar duiken in Oost-Afrika wel wat vaker op dan in het zuidelijke deel van het continent.

Lees ook:Netgiraffe geboren in Artis
Lees ook:Reuzenpanda plet per ongeluk jong
Lees ook:Neushoorn neemt toeriste op de hoorns
Lees ook:Verzwakte giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.