Jone grijze walvis verdwaald in ondiep water bij Long Beach

Foto: Marine Mammal Commission, Wikimedia Commons/publiek domein

Grijze walvissen (Eschrichtius robustus) zijn normaliter goede oceaanreizigers met dito navigatiekwaliteiten. Toch gaat het soms mis, waarbij vooral de jonkies erg kwetsbaar zijn. De jonge grijze walvis in deze video is dan ook verdwaald en beland in ondiep water bij Long Beach (Californië). Het dier is om een nog onbekende reden afgescheiden van zijn moeder. Hebben orka’s de moeder te pakken gekregen of een wig gedreven tussen het tweetal? Of is het aan de scheepvaart of sterke oceaanstromingen te wijten dat moeder en kind het contact met elkaar zijn verloren? Het zijn in theorie allemaal plausibele mogelijkheden.

Lees ook:Bultruggen schieten walviskalf te hulp
Lees ook:Orka’s jagen op haaien
Lees ook:Orka duikt op in Waddenzee
Lees ook:Jachtstrategie van orka’s is cultureel bepaald
Lees ook:Orka doodt dolfijn voor de ogen van toeristen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.