Weer giraffe geboren in Artis

Afgelopen maandag is in de Amsterdamse dierentuin Artis opnieuw een giraffe geboren. Het jonge vrouwtje heeft inmiddels bij de moeder gedronken en maakt het goed. Donderdagmiddag mag de jonge giraffe volgens Artis voor het eerst naar buiten. Het is het derde veulen voor de moedergiraffe. De merrie heeft al gedronken bij haar moeder, wat gunstig is. “De eerste melk, de biest, is onontbeerlijk voor jonge dieren. Zoogdieren hebben bij de geboorte nog geen eigen, natuurlijke afweermechanismen. Biest bevat juist die essentiële afweerstoffen”, laat de dierentuin weten. Het is de tweede keer dit jaar dat er een giraffe wordt geboren in Artis. Met Pasen werd in Artis ook al een giraffe geboren. Helaas overleed dit jonkie een paar dagen later al.

Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Netgiraffe geboren in Artis
Lees ook:Verzwakte giraffe geboren in Artis
Lees ook:Grote miereneter geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.