Cubaanse boa’s jagen in groepen

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een slangensoort die voornamelijk op Cuba voorkomt jaagt gecoördineerd in groepen op prooien. Onderzoeker Vladimir Dinets van de Amerikaanse universiteit van Tennessee nam de Cubaanse boa’s (Chilabothrus angulifer) onder de loep terwijl de slangen jacht maakten op vleermuizen. Hij zag dat slangen die naar het jachtgebied trokken zich positioneerden in het gedeelte waar al soortgenoten aanwezig waren. Hangend aan het plafond van een grot, vormden de slangen een soort hek in het jachtgebied. Op die manier wordt het voor beoogde prooidieren een stuk lastiger om te ontsnappen. Dinets bezocht iedere ochtend en avond de grot om te kijken waar de slangen zaten. Zo zag hij dat de reptielen strategische plekken innamen, waardoor ze de vliegroutes van de vleermuizen in de grot effectief blokkeerden. Het is pas de eerste keer dat een dergelijk gecoördineerde jacht bij slangen is waargenomen.

Lees ook:Koolmezen eten soms vleermuizen
Lees ook:Israëlisch schedelfragment wijst op eerder vertrek Homo sapiens uit Afrika
Lees ook:Grootste vleermuizenkolonie ter wereld bedreigd door bouwplannen
Lees ook:Bijzondere spin ontdekt in Noord-Amerika
Lees ook:Geheim vliegende slangen ontrafeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.