Krokodilhaai aangespoeld op Brits strand

Foto: Wikimedia Commons/CC BY 3.0

Een opmerkelijke vondst op een strand bij Hope Cove, in de buurt van de Britse stad Plymouth: daar spoelde namelijk een krokodilhaai (Pseudocarcharias kamoharai) aan. Het dier is een eind van huis geraakt, want deze haaiensoort normaliter voor in diepere wateren rondom tropische oorden als Australië en Brazilië. Ook in Zuid-Afrika, waar het water ook niet zo warm is, zijn in het verleden al krokodilhaaien aangespoeld. Het is pas de eerste keer dat er een exemplaar op een Brits strand is beland. Deskundigen denken dat het toch tamelijk warmeteminnende dier uiteindelijk aan de lage watertemperatuur is bezweken.

Lees ook:Dertig zwarte zwaardwalvissen aangespoeld in Brazilië
Lees ook:Levende bruinvis aangespoeld op Schiermonnikoog
Lees ook:Zeldzame walvis aangespoeld in Australië
Lees ook:Australisch meisje gedood door haai
Lees ook:Man bezwijkt aan hartstilstand na haaienbeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.