Edelhert sluit zich aan bij kudde galloways

Foto: Stuart Bassil, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Een mannelijk edelhert (Cervus elaphus) in de buurt van het Duitse Flensburg heeft het gezelschap van zijn soortgenoten ingeruild voor dat van een kudde gallowayrunderen. Sven zoals het hert in inmiddels is genoemd, was volgens diverse Duitse media al vaker te zien in de buurt van de kudde. Maar nu laat het dier, dat vermoedelijk uit het naburige Denemarken afkomstig is, ook de bronsttijd aan zich voorbijgaan om bij de kudde van zestig runderen te blijven. Wat het hert precies bezielt, weten biologen niet. Het dier wordt niet gevoederd. In het begin was Sven nog schuw, maar nu kan het edelhert tot een meter of twintig worden genaderd. In Sleeswijk-Holstein waar Sven rondloopt komen van nature geen edelherten voor.

Lees ook:Edelhert keert terug in Noord-Brabant
Lees ook:Wit edelhert gespot in Achterhoek
Lees ook:Aap zoekt seksuele toenadering tot hert
Lees ook:Runderen uit natuurgebied overlijden tijdens veetransport
Lees ook:Hert sloopt badkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.