‘Trumpagator’ gespot in Amerikaans dorp

Inwoners van het Amerikaanse dorp Hanahan (South Carolina) hebben in een vijver een opvallende alligator ontdekt: het dier is namelijk knaloranje. Omdat de krokodilachtige qua kleur enige overeenkomsten vertoont met de warrige haardos van Donald Trump, is het reptiel al omgedoopt tot een ‘Trumpagator’. Het is niet zeker hoe de alligator aan zijn oranje kleur komt, maar sommige biologen denken op basis van eerder waargenomen, gelijkaardige gevallen dat bepaalde algen het dier de kleur geven. In 2011 hield  een oranje krokodil in de Australische stad Geelong de gemoederen bezig. Het dier Snappy, dat in een opvangcentrum leefde, verkleurde in een paar dagen van groen naar oranje. Het filter op de watertank waar Snappy dagelijks uit dronk bleek niet meer te functioneren, waardoor bladeren in het bassin terecht waren gekomen en rode algen zich begonnen op te hopen. De rode algen tastten de kleur van het water aan, wat zijn uitwerking had op de huidskleur van de krokodil. Na het installeren van een betere filter, kreeg de krokodil zijn oorspronkelijke kleur weer terug. De verkleuringen hebben overigens geen effect op de gezondheid van de taaie reptielen.

Lees ook:Australische krokodil wordt oranje
Lees ook:Feloranje kreeft gevonden in Schotland
Lees ook:Bliksemsnelle rode rotsbewoner
Lees ook:Grote alligator kruipt in zwembad
Lees ook:26 rode rattenslangetjes geboren in Dierenpark Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.