Albinoschildpadje gevonden in Australië

Foto: Facebook/Coolum North Shore Sea Rescue

Een opmerkelijke vondst langs een Australisch strand: een van de 122 pas uit het ei gekropen groene zeeschildpadjes (Chelonia mydas) op Castaways Beach aan de Queensland Sunshine Coast bleek namelijk een albino te zijn. Het bijzondere zeediertje werd gespot door vrijwilligers van de Australische dierenbescherming. Het beestje maakte deel uit van een groter nest groene zeeschildpadden, maar kreeg in tegenstelling tot zijn broertjes en zusjes dus een witte kleur. Een zeldzaamheid, want volgens een expert komt een witte groene zeeschildpad maar in ongeveer een op de honderdduizend exemplaren voor. De albino bereikte veilig de zee nadat hij succesvol uit het ei was gekropen, maar het is maar zeer de vraag of het diertje een lang leven beschoren is. Sowieso halen  gemiddeld maar een tot vijf  op de duizend schildpadjes de volwassen leeftijd. Voor een albino liggen de levenskansen nog lager omdat het beestje door zijn afwijkende kleur extra opvalt en dus sneller de aandacht trekt van roofdieren.

Lees ook:Albinodolfijn gezien in Middellandse Zee
Lees ook:Albinovleermuis gevonden in Nederland
Lees ook:Witte hazen gezien in Groningen
Lees ook:Witte krokodil gezien in Australië
Lees ook:Wit kiwikuiken geboren in Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.