Giraffe geboren in Artis

Bezoekers van Artis kunnen een nieuwe bewoner begroeten. Er is namelijk in de nacht van zondag op maandag een giraffe geboren in de Amsterdamse dierentuin. Afgelopen zomer werd er ook al een girafje geboren in Artis. De kudde telt nu vijf merries en drie hengsten. Het is belangrijk dat een veulen binnen 24 uur bij de moeder drinkt om te kunnen overleven, maar dit lijkt vooralsnog goed te gaan. De draagtijd is ongeveer vijftien maanden. Net als veel Afrikaanse herbivoren kunnen (gezonde) jonge giraffen al een paar uur na hun geboorte lopen om te ontkomen aan de grote roofdieren van de savanne zoals leeuwen en gevlekte hyena’s. Het jong blijft dinsdag en woensdag nog in de stal, waar hij tussen elf uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags te zien is. Donderdagmiddag gaat het dier als het goed is voor het eerst naar buiten.

Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Hyena geboren in Amersfoort
Lees ook:Verzwakte giraffe geboren in Artis
Lees ook:Grote miereneter geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.