Weer wolf gezien in de buurt van Nederlands-Duits grensgebied

Voor de tweede keer in een maand tijd is met behulp van een cameraval een wolf in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen op de gevoelige plaat vastgelegd. Het dier werd gefilmd in Siegen-Wittgenstein, een plek die hemelsbreed 137 kilometer verwijderd is van het Zuid-Limburgse Kerkrade. Op prooidieren aangetroffen speekselproeven worden door de autoriteiten in NRW aan een DNA-test onderworpen om na te gaan of het dier in Siegen hetzelfde is dat eerder werd gezien in Ostwestfalen of dat het om een nieuwe wolf gaat. Nu lijkt 137 kilometer een heel eind, maar volgens wolvenexpert Twan Teunissen van het samenwerkingsverband Wolven in Nederland kunnen de roofdieren een dergelijke afstand theoretisch in drie dagen tijd overbruggen. Het lijkt dan ook niet de vraag of, maar vooral wanneer de wolf weer opduikt in Nederland.

Lees ook:Rivierrombout gespot in hartje Nijmegen
Lees ook:Wolf lijkt nu echt terug in Nederland
Lees ook:Wolf terug in België
Lees ook:Wolf gesignaleerd in Gelderland
Lees ook:Beuningse wolf is ook echte wolf

Eén reactie op “Weer wolf gezien in de buurt van Nederlands-Duits grensgebied

  1. Kulsen .p

    de wolf die vorige week op de site stond was al een poosje dood want het was een opgzet exemplaar

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.