Aap reanimeert soortgenoot

Foto: screenshot YouTube

Dat ook niet-menselijke apen in staat zijn tot empatisch en altruïstisch gedrag is al langer bekend. Een recent opgedoken Indiase video, die toont hoe een resusaap op een treinstation in de stad Kanpur een soorgenoot die zojuist getroffen is door een elektrische schok probeert te reanimeren, bewijst dat maar weer eens. De bezorgde aap probeert zijn vriendje op diverse manieren wakker te krijgen. Hij schudt hem door elkaar, gooit hem in het water en slaat zijn beduusde soortgenoot. De reanimatiepogingen hebben uiteindelijk succes. Nadat de geëlektrocuteerde aap weer langzaam rechtop gaat zitten, wordt hij door zijn redder over de rug gestreken.

Lees ook:Horrorappartement voor spinnenhaters
Lees ook:Krokodillenhuid fijngevoeliger dan menselijke vingertop
Lees ook:Vleermuizen houden zich aan verkeersregels
Lees ook:Dolfijnen noemen elkaar bij naam
Lees ook:Ruim 200.000 dieren omgekomen bij stalbranden in 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.