Albinodolfijn gezien in Middellandse Zee

Voor de kust van Italië is een uiterst zeldzame albinodolfijn waargenomen. Volgens Kroatische zeebiologen gaat het om een dier dat nog niet geregistreerd stond. Wereldwijd schijnen er slechts zo’n twintig albinodolfijnen rond te zwemmen. Het zeldzame zoogdier werd gespot in de Adriatische Zee, tussen Italië en Kroatië, en verkeerde in het gezelschap van een andere, ‘normaal’ uitziende tuimelaar. Eerder was de albinotuimelaar ook al opgedoken in de buurt van de Italiaanse havenstad Ravenna. Volgens zeebiologen zijn albino’s niet zwakker dan hun grijze soortgenoten. Vanwege hun kleur zijn ze evenwel veel kwetsbaarder voor roofdieren. Tuimelaars hebben normaal een grijze kleur. Door een genmutatie beschikken albino’s over een witte huid en roze ogen.

Lees ook:Zeldzame witte ransuil gezien in Amsterdam
Lees ook:Albinoschildpadje gevonden in Australië
Lees ook:Zeldzaam roze nijlpaard gezien in Kenia
Lees ook:Zeehondenbot van vijfduizend jaar oud gevonden
Lees ook:Witte hazen gezien in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.