Siamese walvistweeling gevonden in Mexico

Foto: Marine Mammal Commission

Vissers hebben in een Mexicaanse lagune wel een zeer bijzondere ontdekking gedaan: een aangespoelde en twee meter lange Siamese walvistweeling. De aan elkaar gegroeide dieren waren grijze walvissen, een walvissoort die vooral langs de Mexicaanse en Noord-Amerikaanse westkust veel voorkomt. In Baja California trekken de grijze walvissen zelfs elk jaar drommen toeristen. De zachtaardige zeezoogdieren zijn namelijk zeer nieuwsgierig en benaderbaar en laten zich zelfs aaien. Het Mexicaanse geval is een unicum, want bij grijze walvissen was het bestaan van Siamese tweelingen nog niet eerder aangetoond. De Siamese walvistweeling was al dood op het moment dat de dieren door de Mexicaanse vissers werden ontdekt. De dieren zijn waarschijnlijk ter wereld gekomen via een miskraam, want normaliter meten kalveren van grijze walvissen een meter of vier op het moment dat ze ter wereld komen. De ongeveer vijfhonderd kilo zware dieren waren bij hun middel met elkaar vergroeid en hadden twee volgroeide hoofden en staartvinnen. De karkassen van de Siamese walvistweeling zijn in beslag genomen voor wetenschappelijk onderzoek.

Lees ook:Verstrikte grijze walvis gered voor Californische kust
Lees ook:Jaarlijks terugkerend natuurspektakel in Mexico
Lees ook:Walvis botst op boot, een dode
Lees ook:Bruinvis met twee koppen gevangen in Noordzee
Lees ook:Walvissen strelen in Mexico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.