Miltvuur velt dertig nijlpaarden in Krugerpark

De afgelopen twee weken zijn dertig nijlpaarden gestorven in het noorden van het bekende Krugerpark in Zuid-Afrika. De oorzaak is volgens het agentschap van de nationale parken SANParks een miltvuurepidemie. De getroffen dieren leefden in de Letaba en de Olifantsrivier. SANParks vraagt aan de bezoekers van het Krugerpark om eventuele dode dieren te signaleren en om de karkassen zeker niet aan te raken. De miltvuurbacterie wordt vooral verspreid door gieren en groene vliegen. De gieren, die de besmette karkassen opeten, zijn zelf immuun tegen de ziekte, maar doen hun behoefte in de rivieren waar de nijlpaarden wonen en verspreiden op die manier de infectie. Natuurlijke uitbraken van antrax komen om de tien jaar voor in het noorden van het Krugerpark, een zeer warme zone die grenst aan Mozambique.

Lees ook:Stropers vergiftigen massaal gieren om sporen uit te wissen
Lees ook:Nijlpaarden en krokodillen in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Nijlpaarden doen het goed in Colombia
Lees ook:Verwilderde nijlpaarden nemen intrek in Colombiaans dorp
Lees ook:Gewonde leeuw gered in Kruger National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.