Giraffe geboren in Artis

Foto: Artis
In Artis is zaterdag een vrouwtjesgiraffe geboren. Verzorgers schatten dat het dier ruim 1,90 meter meet. Het kalf en moeder Iwana, zelf in 2004 ook geboren in de Amsterdamse dierentuin, maken het goed. Het eerste pootje kwam er al uit toen Iwana nog buiten liep. Het jong kwam tweeënhalf uur later ter wereld met een val van bijna twee meter hoog. Tijdens de val draaide het jong zich, zodat het veilig op het stro terechtkwam. Na een uur stond de pasgeborene al op eigen poten. Het veulen heeft nog geen naam. De dierentuin wil haar een Afrikaanse naam geven en vraagt mensen mee te helpen om er een te bedenken. Artis neemt deel aan het Europese fokprogramma voor de giraffe, die overigens geen bedreigde diersoort is. Bepaalde specifieke ondersoorten zoals de tsjaadgiraffe en de rothschildgiraffe zijn wel met uitsterven bedreigd. Artis was de eerste Nederlandse dierentuin met giraffen. In 1863 kwam de eerste langnek naar Amsterdam.

Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Netgiraffe geboren in Artis
Lees ook:Zeldzame okapi geboren in Zoo Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.