Instagram doet selfies met quokka’s in de ban

Foto: SeanMack, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Je hebt ze vast wel al een keer voorbij zien komen op het internet: een van de vele selfies met een quokka, een schattig uitziend buideldier dat altijd lijkt te lachen. Maar op Instagram zijn zulke foto’s er voortaan niet meer bij. Wie tegenwoordig zoekt op #quoakkaselfie krijgt niet langer selfies te zien, maar een waarschuwing: “Bescherm de natuur op Instagram. Dierenmishandeling en de verkoop van bedreigde diersoorten of hun lichaamsdelen zijn niet toegestaan op Instagram”, staat er. De quokka is een bedreigde en beschermde diersoort die bijna alleen nog maar voorkomt op Rottnesteiland. De quokka heeft geen natuurlijke vijanden en heeft in de loop der tijd zijn angst voor mensen verloren. De beestjes komen vaak heel dicht in de buurt van mensen en zijn daardoor een populaire toeristische attractie geworden. Autoriteiten en natuurbeschermers op Rottnesteiland zijn trouwens niet onverdeeld blij met de blokkade van Instagram. Volgens hen gaat de waarschuwing voorbij aan de maatregelen die al worden genomen om de quokka’s tegen een teveel aan menselijke intrusie te beschermen (het is bijvoorbeeld verboden om de dieren te voeren of aan te raken). Bovendien leveren foto’s juist extra aandacht voor het zeldzame buideldier en zijn bescherming op.

Lees ook:Lachende buideldieren wel in voor een selfie
Lees ook:Fotograaf treft schikking over auteursrecht apenselfie
Lees ook:Fotograaf lijkt kansloos in zaak apenselfie
Lees ook:Wilde dieren uitgebuit voor selfies in Latijns-Amerika
Lees ook:Hond van Salma Hayek doodgeschoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.