Spaanse autoriteiten pakken reptielensmokkelaars na vangst op Schiphol

Foto: NVWA

De Spaanse politie-eenheid Guardia Civil heeft negen leden van een bende reptielensmokkelaars opgepakt. De zaak kwam aan het rollen na een onderschepping van diverse dieren op Schiphol in 2016. Acht andere mensen waren mogelijk ook betrokken bij de smokkel van beschermde dieren. Hun rol wordt volgens de Guardia Civil nog onderzocht. In totaal zijn meer dan zeshonderd dieren in beslag genomen. Op Schiphol liepen in 2016 drie Spanjaarden tegen de lamp. Ze hadden meer dan tweehonderd reptielen in hun bagage, verstopt in vier koffers. Onder de reptielen bevonden zich onder andere slangen, hagedissen en schildpadden. De dieren zouden bij verkoop honderdvijftigduizend euro hebben opgeleverd. De smokkelaars waren onderweg van Mexico naar Madrid. De smokkelbende zocht naar dieren die zeldzaam, uniek of gevaarlijk zijn en veel geld opleveren. Ze vingen de dieren in landen als Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji, Oman en Zuid-Afrika.

Lees ook:Koffers vol exotische reptielen geconfisqueerd op Schiphol
Lees ook:Douane Schiphol onderschept 72 kilo levende babypaling
Lees ook:Grote en illegale reptielen- en amfibieënvondst in Duits hotel
Lees ook:124 krokodillen gestikt tijdens transport
Lees ook:Douane onderschept koffers met zeldzame schildpadden in Maleisië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.