Bedreigde Sumatraanse tijger gedood en gespietst door Indonesische dorpelingen

Foto: Monka Betley, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Dorpelingen van een afgelegen Indonesisch dorpje hebben een Sumatraanse tijger gedood en opgehangen aan een balk onder het plafond. De reden: het dier zou bovennatuurlijke krachten hebben gehad. Buiten het feit dat de dood van zo’n prachtig dier door menselijk bijgeloof al erg is, is de Sumatraanse tijger ook een kritiek bedreigde diersoort. Er zouden nog maar zo’n 500 exemplaren in het wild leven. De inwoners van het dorpje Hatupangan dachten dat de Sumatraanse tijger die ze rond hun dorp gezien hadden bovennatuurlijke krachten bezat. Daarom volgde een groep van hen het dier verder de jungle in, naar zijn slaapplaats. Daar verdedigde het roofdier zich door zijn belagers te lijf te gaan. Twee van de mannen raakten gewond, waarna de groep terugkeerde naar het dorp en het onzalige plan aankondigde om de tijger te doden. Een plan dat ze, ondanks waarschuwingen van plaatselijke dierenbeschermers om de bedreigde diersoort niet te schaden, tot uitvoering brachten. Ze spietsten het dier op een speer, rukten zijn ingewanden uit zijn buikholte en hingen hem en plein public op in het dorp.

Lees ook:Sumatraanse tijger geboren in Amerikaanse dierentuin
Lees ook:Sumatraanse tijger overleden in Indonesische ‘Death Zoo’
Lees ook:Drie Sumatraanse tijgertjes geboren in Indonesië
Lees ook:Tijgers jagen Indonesiërs boom in
Lees ook:Tijgertjes geboren in Blijdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.