Chimpanseewees sluit vriendschap met piloot

Foto: Lwiro Chimpanzee Sanctuary

De babychimpansee Mussa was zijn leven in de Democratische Republiek Congo niet meer zeker. Piloot Anthony Ceare kreeg de opdracht om het aapje naar zijn nieuwe onderkomen te vliegen, om te ontkomen aan stropers. Tijdens de vlucht van zo’n 1200 kilometer ontstond een vriendschap tussen het aapje en de piloot. Naar alle waarschijnlijkheid zijn een aantal van Mussa’s familieleden, onder wie zijn moeder, gedood door stropers. Het jonge aapje gaat nu naar het Lwiro Chimpanzee Sanctuary, een Congolees opvangcentrum dat zich speciaal richt op chimpansees.

Lees ook:Jonge zeehondjes minder kwetsbaar dan vaak gedacht
Lees ook:Meer tijgers in Thais natuurreservaat
Lees ook:Een nieuw thuis voor verweesde chimpansees
Lees ook:Spiegel van de menselijke ziel
Lees ook:Brit doodgeschoten door olifantenstropers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.