China reguleert toerisme naar Antarctica

Foto: Jason Auch, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

China heeft vrijdag maatregelen aangekondigd om de kwetsbare ecologie van het zuidpoolgebied te beschermen tegen toeristen. Het is voortaan niet alleen verboden om er op wilde dieren, maar Chinezen mogen voortaan ook geen aarde en rotsen uit het gebied meer meenemen, meldt het persbureau Xinhua. Toeristen die naar Antarctica gaan, moeten al hun afval met zich mee terugnemen of het op aangewezen plekken laten verbranden. Wie de regels overtreedt moet zelf de kosten dragen voor het herstel van de aantasting van het gebied. Dankzij de welvaartsgroei in het Aziatische land, is het aantal Chinezen dat een tripje naar het ijskoude zuiden boekt de laatste jaren flink gestegen. Gingen in 2005 nog amper honderd Chinezen naar de zuidpool, vorig jaar waren dat er al 5300. Daarmee vormen Chinese toeristen de belangrijkste bron van toeristische inkomsten voor Antarctica na reizigers uit de Verenigde Staten. De Chinezen bezoeken op de zuidpool onder meer het Grote Muur-onderzoekscentrum. Het Chinese centrum is een van zestig poolstations (dertig landen hebben zo’n station) in het gebied

Lees ook:Dolfijn overlijdt door misbruik toeristen
Lees ook:Veel meer adeliepinguïns dan gedacht op Antarctica
Lees ook:Exotische planten bedreigen natuur Zuidpool
Lees ook:Sea Shepherd zet ‘drones’ in tegen walvisjagers
Lees ook:China verbiedt hondenvleesfestival Yulin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.