Hongkong verbiedt ivoorhandel

Per 2021 verbiedt Hong Kong de verkoop van ivoor. De semi-autonome staat wordt samen met China gezien als de grootste handelsmarkt in olifantenivoor. De wetgevende raad van Hongkong stemde woensdag met een overweldigende meerderheid voor het verbod op de handel, zo meldt de South China Morning Post. De handel wordt de komende drie jaar gefaseerd afgebouwd. Hongkong volgt hiermee China, waar de ivoorhandel vorige maand al aan banden werd gelegd. De handel in nieuw, ruw ivoor is in Hongkong al verboden. De huidige wetgeving staat de handel in ivoor dat voor 1990 is vervaardigd toe en volgens critici gebruikten handelaren deze voorwaarde om nieuw ivoor ‘wit te wassen’. Dit is met de nieuwe wetgeving niet meer mogelijk. Natuurorganisaties zoals het WNF zijn uiteraard blij met het besluit van Hongkong.

Lees ook:Enorme ivoorvangst in Hongkong
Lees ook:Grote ivoorvangst in Hongkong
Lees ook:Binnenlandse ivoorhandel in Thailand verboden
Lees ook:China verbiedt ivoorhandel
Lees ook:Zuid-Afrika handhaaft toch verbod op handel in neushoornhoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.