Australische vleerhonden bezwijken massaal aan hitte

Foto: Fritz Geller-Grimm, Wikimedia Commons

De hitte die Australië momenteel in zijn greep heeft is zo ernstig dat vleerhonden dood uit de bomen vallen. Zeker honderden en mogelijk duizenden vleerhonden bezweken aan een zonnesteek. “Ze koken letterlijk. De hitte beïnvloedt de hersenen. Die koken over, waardoor de dieren uiteindelijk gedesoriënteerd raken”, vertelt een natuurbeschermer in de New Zealand Herald. De temperaturen in de buurt van Sydney bereikten afgelopen zondag bijvoorbeeld een hoogtepunt met 47,3 graden. Natuurbeschermers probeerden zoveel mogelijk vleermuizen te redden door ze vocht toe te dienen, maar in veel gevallen kwam die hulp te laat.

Lees ook:Reusachtige groep vleerhonden strijkt neer in Australisch plaatsje
Lees ook:Warmste plek in Grote Oceaan ontdekt
Lees ook:Winter van 2015 net niet goed voor warmterecord
Lees ook:Dinoskelet museum van Oxford niet bestand tegen de hitte
Lees ook:Witkopgors op Goeree-Overflakkee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.