Zwarte neushoorn geboren in Blijdorp

Foto: Yathin S Krishnappa, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Notabene op de dag voor Kerst is in Diergaarde Blijdorp een uniek zwarte neushoorn (Diceros bicornis) geboren. Na een dracht van ongeveer 15,5 maanden werd Naima de gelukkige moeder van haar jong. Volgens de verzorgers ziet het ernaar uit dat alles helemaal goed gaat met moeder en kind. Het is voor het eerst sinds maar liefst 57 jaar dat er een zwarte neushoorn in ons land werd geboren. Ook de vorige, Laura, zag in Blijdorp het levenslicht. Een naam heeft het pasgeboren neushoorntje nog niet. “We weten ook het geslacht nog niet. Dat zal pas over een tijdje allemaal bekend worden. We gunnen ze nu alle rust. Ook het publiek kan ze niet live bekijken. Alleen via de webcam in de stal.” De zwarte neushoorn wordt in het wild helaas met uitsterven bedreigd.

Lees ook:Neushoorn geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Indische neushoorn geboren in Blijdorp
Lees ook:François-langoer geboren in Blijdorp
Lees ook:Weense reuzenpanda heeft nog een tweede jong
Lees ook:Breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.