Expeditieteam Apenheul vindt zeldzame geelstaartwolapen in Peru

Foto: Platyrrhinus, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een expeditieteam van de Apenheul is erin geslaagd voor het eerst sinds 2009 in Peru beelden te maken van de zeldzame geelstaartwolaap (Oreonax flavicauda). Natuurvorsers van het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) ontdekten de met uitsterven bedreigde apensoort in de nevelwouden van de vallei Los Chilchos in Peru. Het ANF is daar actief om het nevelwoud en de geelstaartwolaap te beschermen. Volgens coördinator Hans Dignum van het geelstaartwolaapproject was het moeilijk om de zeldzame apensoort op film vast te leggen. Het woud is volgens hem donker, dichtbegroeid en ligt op meer dan 2000 meter hoogte op steile berghellingen en langs diepe afgronden. De expeditie was nodig om te beoordelen of de geelstaartwolaap nog in dit gebied voorkomt en of pogingen tot bescherming van de soort resultaat sorteren. Het antwoord lijkt gelukkig ja te zijn, want de onderzoekers troffen een vrij omvangrijke en mooie groep wolapen aan. De beelden van de bedreigde primaten zullen worden opgenomen in een documentaire over de expeditie.

Lees ook:Gaffellibel duikt op in Noord-Brabant
Lees ook:Orang-oetan geboren in Apenheul
Lees ook:Zeldzame Indonesische vogel krijgt eigen strand
Lees ook:Nieuwe apensoort ontdekt in Myanmar
Lees ook:Neusaap in Apenheul overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.