Groen protest bij Tweede Kamer

De petitie ‘Code Rood voor natuur’ is vandaag aangeboden aan Kamerleden van verschillende politieke partijen. Televisietuinman Lodewijk Hoekstra leidt het groene protest waarmee aandacht gevraagd wordt voor de nationale en internationale daling van de biodiversiteit. Hoekstra heeft dinsdag een tuintje aangelegd voor de ingang van de Tweede Kamer om het initiatief nog wat meer cachet te geven. In de petitie roepen ruim 22.000 ondertekenaars kabinet en parlement op om de soortenrijkdom in Nederland beter te beschermen. De oproep wordt onder meer gesteund door het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, de Vlinderstichting en de Vogelbescherming. Het bericht over de dramatische achteruitgang van insecten in verschillende Duitse natuurgebieden was een van de aanleidingen voor het initiatief.

Lees ook:Shark Week vraagt aandacht voor bedreigde roofvissen
Lees ook:Veel animo voor actie van Natuurmonumenten tegen kabinetsplannen
Lees ook:50.000 Spaanse handtekeningen voor verbod op stierenvechten
Lees ook:Great Barrier Reef verdwijnt mogelijk van Werelderfgoedlijst
Lees ook:Dertienduizend Britten ondertekenen petitie tegen dierlijk vet in nieuw bankbiljet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.