Brazilië blokkeert mijnbouw in Amazonegebied

Foto: Neil Palmer/CIAT, Wikimedia Commons

De regering van president Michel Temer draait het omstreden politieke besluit om mijnbouw toe te staan in de Amazone terug. Het besluit is een belangrijke overwinning voor milieuactivisten, die de verdere vernietiging van het immense regenwoud vreesden en fel protesteerden tegen de voorgenomen maatregel. In augustus werd het omstreden politieke besluit genomen om de winning van goud, ijzer en andere mineralen toe te staan in het Amazonegebied. Brazilië hoopte hiermee grote investeerders te trekken. Het gaat om een gebied van ongeveer 46.000 vierkante kilometer, iets meer dan het oppervlak van Nederland. Dit gebied blijft door het terugdraaien van dit besluit verboden terrein voor mijnwerkers.

Lees ook:Mijnbouw speelt verrassend grote rol bij ontbossing Amazonegebied
Lees ook:Investeerders roepen fastfoodbedrijven op om te stoppen met antibiotica
Lees ook:440 nieuwe soorten in Amazonegebied
Lees ook:Biodiversiteit Amazonegebied ouder dan voorheen aangenomen
Lees ook:Weer minder regenwoud gesneuveld in Brazilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.