WNF gaat helpen bij herintroductie tijgers in Kazachstan

Het Nederlandse kantoor van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de overheid van Kazachstan gaan op termijn in totaal 25 tot 30 Siberische tijgers uitzetten in het oorspronkelijk leefgebied van de inmiddels uitgestorven Kaspische tijger. De tijgers zullen worden overgebracht vanuit het Russische Verre Oosten, het belangrijkste resterende leefgebied van de grootste aller katachtigen. In Kazachstan zullen ze een gebied gaan bewonen dat ongeveer de omvang heft van de provincie Gelderland. Er moet de komende jaren echter nog veel gebeuren voor de eerste tijgers overgebracht kunnen worden. Om te beginnen krijgt het aangewezen gebied van ruim 5000 vierkante kilometer nu de status van natuurreservaat. Verder moeten de uitgestrekte oeverbossen worden hersteld en prooidieren zoals het bochara-hert weer worden geherintroduceerd. Ook moeten rangers een opleiding krijgen om de wilde dieren te beschermen tegen stropers en andersoortige ecocriminelen. Voor zover bekend is de tijger al zeker sinds 1948 uitgestorven in Kazachstan.

Lees ook:Witte tijgers in Zooparc Overloon
Lees ook:Tiener deelt bed met Bengaalse tijger
Lees ook:Kinderen brullen voor de tijger
Lees ook:Leonardo DiCaprio zet zich in voor de tijger
Lees ook:WNF vestigt aandacht op het lot van de wilde tijger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.