Verstoten gorillababy van Hannover naar Artis

Foto: Erlebnis Zoo Hannover

Een gorillababy die door haar moeder is verstoten is afgelopen woensdag van de Erlebnis Zoo in Hannover naar Artis verhuisd. Dat maakt de dierentuin dinsdag bekend. Het Europees Fokprogramma (EEP) heeft Artis gekozen als nieuwe woonplaats voor de westelijke laaglandgorilla, vooral omdat de Amsterdamse dierentuin een stabiele en rustige gorillagroep heeft. De kans is daarom groot dat de babygorilla probleemloos wordt opgenomen in de groep en zo alle gebruiken en sociale signalen kan leren die onontbeerlijk zijn voor een intelligent groepsdier zoals de westelijke laaglandgorilla. Voorlopig zal de tien maanden oude mensaap nog niet te zien zijn voor het publiek. Het is niet bekend wanneer de gorilla voor het eerst naar buiten mag. Hoewel de westelijke laaglandgorilla nog de meest talrijke en wijdverspreide gorillasoort is, gaat het in het wild toch verre van goed met het dier. Westelijke laaglandgorilla’s komen weliswaar nog voor in acht Afrikaanse landen, maar zijn de laatste jaren op veel plaatsen sterk in aantal afgenomen.

Lees ook:Amerikaanse babygorilla voorgesteld aan dierentuinbezoekers
Lees ook:Gorilla geboren in Artis
Lees ook:Gorilla geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Jonge Artisgiraffe al overleden
Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.