Schip met illegaal gevangen haaien en tonijnen onderschept rond Galápagoseilanden

Foto: Servicio Parque Nacional Galápagos

In de Galápagosarchipel is onlangs een Chinees schip aangehouden dat gevuld was met duizenden, illegaal gevangen haaien en tonijnen. Het totale gewicht van de vissen bedroeg circa 300 ton. De vissersboot werd zo’n 34,5 kilometer uit de kust van het eiland San Cristobal onderschept. De twintigkoppige bemanning is gearresteerd. De stropers kunnen een celstraf van drie jaar krijgen. Het Chinese schip, de Fu Yuan Yu Leng 999, werd opgemerkt dankzij het nieuwe AIS-opsporingssysteem dat de Servicio Parque Nacional Galápagos sinds kort gebruikt. Het detectiesysteem is samen met WildAid, het WNF en Sea Shepherd ontwikkeld en geïnstalleerd. Volgens Walter Bustos, de directeur van de Servicio Parque Nacional Galápagos , is het Chinese schip de grootste vangst die ooit gedaan is binnen de grenzen van het nationaal park.

Lees ook:Zeldzame pandageboorte in China
Lees ook:Filipijnen onderscheppen Chinese vissersboot wegens illegale schildpaddenvangst
Lees ook:Nieuwe hagedissensoort ontdekt in Peru
Lees ook:Nieuwe soorten ontdekt in stroomgebied Mekong
Lees ook:Uitgestorven reuzenschildpadden mogelijk weer tot leven gewekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.