Vier Sumatraanse tijgers geboren in Amerikaanse dierentuinen

Foto: Steve Wilson, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

In twee dierentuinen in de Verenigde Staten zijn deze week zeldzame Sumatraanse tijgers geboren. Drie jongen zagen het levenslicht in Oklahoma, terwijl een vierde welp ter wereld kwam in de Smithsonian Zoo in de Amerikaanse hoofdstad Washington. De Sumatraanse tijger staat bij de International Union for Conservation of Nature te boek als Critically Endangered en balanceert dus – door menselijk toedoen – op het randje van de afgrond. Het aantal is de afgelopen decennia vooral hard teruggelopen door de stroperij en het verdwijnen van grote stukken regenwoud in Indonesië. De wilde populatie wordt geschat op nog slechts vier- tot vijfhonderd exemplaren. Veel dierentuinen zetten zich in voor het voortbestaan van de soort en hebben speciale fokprogramma’s opgezet. De nieuwe tijgers zijn voorlopig nog niet te zien voor het publiek omdat ze eerst nog een aantal gezondheidstests moeten doorstaan.

Lees ook:Orang-oetans in Atjeh met uitsterven bedreigd
Lees ook:Meer tijgers in Thais natuurreservaat
Lees ook:Drie Sumatraanse tijgertjes geboren in Indonesië
Lees ook:Tijgertjes geboren in Blijdorp
Lees ook:Greenpeace voert actie tegen Indonesische bosbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.