EU steekt miljoenen in bescherrming van olifanten en zeldzame boomsoorten

De Europese Unie trekt een miljoen euro uit om de Afrikaanse olifant te beschermen en zeven miljoen om zeldzame boomsoorten wereldwijd duurzaam te beheren. Met het geld moet de stroperij en illegale handel in hout en ivoor worden bestreden. EU-milieucommissaris Karmenu Vella vindt dat de miljoenen hard nodig zijn: “Het is tijd om internationale afspraken om te zetten in actie en zo een duurzame toekomst te garanderen voor de Afrikaanse olifant en bossen wereldwijd.” Met het geld worden 25 houtexporterende landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika gesteund, evenals de in totaal 37 landen waar de Afrikaanse olifant nog in het wild voorkomt. De besteding is in handen van het secretariaat van CITES (Convention on International Trade in Endangered Species) en UNEP, de milieuorganisatie van de VN. Op de CITES-lijst staan in totaal meer dan negenhonderd boomsoorten waarvan het hout in veel gevallen erg waardevol is.

Lees ook:Slechts 352.000 olifanten in heel Afrika
Lees ook:Greenpeace trekt zich gedeeltelijk terug uit FSC
Lees ook:Laatste Afrikaanse olifant van Australië overleden
Lees ook:Nieuwe vindplaatsen van zeldzame vermiljoenkever in Nederland
Lees ook:Natuurliefhebbers kopen stukje paradijs middels crowdfunding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.