Rode flamingo’s in beslag genomen op Schiphol

De douane heeft op Schiphol in zestig rode flamingo’s (Phoenicopterus ruber) in kisten aangetroffen. De vogels waren onderweg vanuit Cuba naar China. Een van de dieren was al overleden, terwijl drie exemplaren er zeer slecht aan toe zijn. De flamingo’s zijn in beslag genomen en worden inmiddels verzorgd, aldus een woordvoerster van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De vogels zijn gewond geraakt door de slechte vervoersomstandigheden. De binnenkant van de kisten was niet fatsoenlijk afgewerkt, waardoor de flamingo’s met hun poten vast kwamen te zitten in ventilatiegaten. Er wordt nog onderzocht of de uitvoervergunningen (CITES) voor deze bedreigde diersoort wel in orde zijn.

Lees ook:Luipaardschildpadden in beslag genomen op Schiphol
Lees ook:Lichaam van dode flamingo blijft op één poot staan
Lees ook:Flamingo’s bezoeken het Grevelingenmeer
Lees ook:Duitse politie op zoek naar flamingododer
Lees ook:Flamingo strijkt neer in Biesbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.