Mogelijk illegaal reptielenleer in beslag genomen in Amsterdamse modezaak

Bij een modewinkel in Amsterdam zijn 105 paar schoenen en onder meer jassen, riemen, rokken in beslag genomen omdat ze (deels) bestaan uit leer van krokodillen, pythons en anaconda’s. Leer van deze beschermde dieren mag alleen verhandeld worden als dit afkomstig is van dieren die binnen de Europese Unie zijn gekweekt of als het met een bepaalde invoervergunning binnen de Europese Unie is binnengebracht. De eigenaren van de winkel konden de legale herkomst van het reptielenleer (nog) niet aantonen. Kunnen ze dat wel, dan hebben ze de kans dat ze hun waar alsnog terugkrijgen. Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en handhavers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voerden hun actie in de modewinkel in Amsterdam dinsdag uit. De naam van de winkel is niet bekendgemaakt.

Lees ook:Duitse dievegge gepakt dankzij eigen hond
Lees ook:Nog steeds fout hout in de schappen
Lees ook:EU tikt Nederland op de vingers om dierenwelzijnswetten
Lees ook:DNA-test moet visfraude opsporen
Lees ook:Op dieren geteste cosmetica binnenkort verboden in EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.