Illegaal verhandelde dieren in colombia weer terug in het wild

De handel in en smokkel van wilde dieren is een smerig wereldje dat verantwoordelijk is voor een hoop dierenleed en significant bijdraagt de uitholling van de mondiale biodiversiteit. Maar soms duiken er ook enigszins bemoedigende verhalen op. Recentelijk zijn in Colombia bijvoorbeeld 408, uit de klauwen van illegale handelaren geredde dieren weer vrijgelaten in het reservaat Mata de Santos (Casanare). Het gaat onder meer om schildpadden, slangen, leguanen, kanaries, gordeldieren en ara’s. “Het is heel belangrijk dat deze dieren weer kunnen terugkeren naar hun natuurlijke leefomgeving. Daar vinden ze alles wat ze nodig hebben: voedsel, de ideale temperaturen en luchtvochtigheidsgraad en het ecosysteem waartoe ze behoren”, zegt Óscar López, de directeur van de plaatselijke milieudienst. Een team van biologen en dierenartsen heeft na de confiscatie een jaar lang voor de dieren gezorgd. Ze kampten veelal met symptomen als uitputting, stress en ondervoeding. Sommige patiënten moesten voordat ze weer uitgezet konden worden zelfs opnieuw leren hoe ze in het wild aan voedsel komen.

Lees ook:Dierenartsen pleiten voor afschieten grazers in Oostvaardersplassen
Lees ook:Vleerhond die lijkt op Yoda is officieel erkende diersoort
Lees ook:Olifant in Zimbabwe loopt wekenlang rond met kogel in kop
Lees ook:Veel nieuwe diersoorten ontdekt in Papoea-Nieuw-Guinea
Lees ook:Nieuwe plantenetende dinosoort ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.