Douane Schiphol onderschept 72 kilo levende babypaling

Foto: glasalen (jonge paling), Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Controlediensten hebben op Schiphol maar liefst 36 zakken met levende babypaling in beslag genomen. De plastic zakken met water en jonge palingen waren in zes gewone koffers gestopt om naar China te smokkelen. De partij van zo’n 72 kilo is in China ongeveer 115.000 euro waard, meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag. De man en vrouw uit China die de koffers met de jonge alen hadden ingecheckt, zijn maandag aangehouden. De NVWA werkte bij deze actie samen met de douane. Omdat de palingpopulatie hard achteruit gaat, is de Europese aal (Anguilla anguilla) sinds 2009 beschermd. De export van de vissen is tegenwoordig aan strenge regels gebonden.

Lees ook:Vrachtwagenchauffeur laat varkens bakken in de zon
Lees ook:Gesmokkelde palingen weer vrijgelaten in de natuur
Lees ook:Douane onderschept grote lading dode zeepaardjes
Lees ook:Politie vindt 59 gestolen zangvogels terug
Lees ook:Vrouw uit Hulst opnieuw aangehouden voor dierenmishandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.