Netgiraffe geboren in Artis

Foto: Artis

In de Amsterdamse dierentuin Artis is zondagochtend een netgiraffe geboren. Veulen en moeder maken het volgens de verzorgers goed. Ze ontdekten de uitbreiding van de kudde giraffen op zondagochtend. Het vrouwelijke jong kwam na een draagtijd van vijftien maanden ter wereld. Het babygirafje heeft al gedronken bij de moeder, die al vier keer eerder een jonge giraffe op de wereld zette. Het veulen heeft nog geen naam, maar was zondagmiddag wel al een uur lang te zien voor bezoekers. Artis, dat deelneemt aan een fokprogramma voor de dieren, heeft nu elf netgiraffen. Sinds 1856 worden er al giraffen gehouden in het hoofdstedelijke dierenpark.

Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.